דיון בנושא: "טיפולים בתחום התפתחות הילד - דו"ח מבקר המדינה 67ב"
מ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ קארין אלהרר: "ילדים שיימנע מהם טיפול התפתחותי עכשיו, יצטרכו המון טיפולים בעתיד"
מערכת, 25/10/2018, צילום: Pixabay
הוועדה לביקורת המדינה קיימה היום דיון מעקב על דו"ח המבקר העוסק בטיפולים בתחום התפתחות הילד ומצביע על זמני המתנה ממושכים לאבחונים ולטיפולים במכונים וביחידות ונזקיהם, על חסמים בקבלת טיפולים במכונים וביחידות להתפתחות הילד ועוד.
מ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ קארין אלהרר: "אנחנו במצב חירום והנפגעים הישירים הם הילדים שלנו. 22 אלף ילדים ממתינים חודשים ולפעמים אפילו שנים לטיפולים ואם הממשלה לא תתעורר מיד המספרים האלה עוד צפויים לגדול. ילדים שלא תתנו להם את הטיפולים היום זה ילדים שתתנו להם טיפול עוד הרבה מאוד שנים. אם לא תתנו להם את הטיפול עכשיו- זה יהיה בלתי הפיך ואתם מוכרחים להבין את זה.
"שר הבריאות הבטיח שעד סוף 2018 יוקצו 20 מיליון ש"ח על בסיס מבחני תמיכה שיפורסמו- אבל מילים לחוד- ומעשים לחוד. היה מספיק זמן לפרסם את מבחני התמיכה ודבר לא פורסם. אם משרד האוצר התחייב שעד סוף 2018 יועבר הסכום- איפה הכסף הזה נמצא עכשיו? ששר הבריאות יסתכל להורים ולילדים בעיניים ויבין שכל יום שעובר הוא מסב להם נזק שלא ברור אם הוא יוכל לתקן."
פרופ' איתמר גרוטו, משנה למנכ"ל משרד הבריאות: "את מבחני התמיכה של השנה לוקח זמן להוציא כי אנחנו לוקחים הערות מהציבור ומהגורמים הרלוונטיים. מבחני התמיכות יחלו בפועל רק ב2019 ותהליך הבחינה כדי שיעמדו בכך אינו מאפשר את קבלת התמיכה מיד אלא רק בסוף השנה."
מנכ"ל עיריית נתניה, אבי בן חמו התייחס למצוקת העיריות: "הקופות צריכות לבוא עם מחיר אחיד לטיפולים, שיאפשר לנו להעביר כספים בהתאם, כי במצב הנוכחי היום כל אחת מציבה מחיר שונה ואנחנו פשוט לא יכולים לתקצב את המכונים. אנחנו לא מסוגלים לנתק את התמיכה מכל הילדים הללו, אבל אנחנו גם לא אמורים לכסות את הבור התקציבי הזה ולהוציא מיליוני שקלים שאין לנו. כרגע אנחנו מטפלים ב-200 ילדים בחודש, אבל יש מאות ילדים שממתינים בתור לטיפול. אם נפסיק את השירות, עוד ילדים יחכו והזמן פה הוא קריטי ופוגע בילדים."
שיר גור: "יש לוודא שמחיר המינימום תואם את הצרכים בשטח. המצב כיום הוא אבסורדי - המכונים הפרטיים מקבלים החזרי קופה בלי שום בעיה, בעוד שהיחידות המפוקחות מתקשות לקבל את הסכום וכשהן כבר מקבלות אותו הוא נמוך משמעותית."
ענת בר: "הסתכלתי על הקריטריונים של משרד הבריאות, מדובר בסכום מינימום של 700 אלף שח ובדקתי לפי הילדים והסכום יוצא בערך 230 ₪ לטיפול לילד. מחיר המינימום חייב להיות ריאלי."