תביעה: בבלינסון שכחו פינצטה בבטנה של מטופלת וסירבו לממן את הוצאתה
מערכת, 29/04/2018, צילום: רן כליף ו-pixabay
תביעה חמורה ומקוממת הוגשה בימים אלה לבית משפט השלום בתל אביב על ידי עוה"ד דוד פייל ואיילה מאור.
על פי התביעה, עובדת סיעודית מבולגריה, בשנות ה-50 לחייה, עברה בשנת 2014 ניתוח מעיים בביה"ח בילינסון.
לדברי עוה"ד פייל ומאור, האישה החלה להתלונן מיד לאחר הניתוח על כאבים קשים, אך חרף כך, לא ביצעו בה הרופאים, בבילינסון ובקופת חולים כללית - כל בדיקה מעמיקה לבירור מצבה.
חודשיים לאחר הניתוח, תם תוקף אשרת השהייה של האישה בישראל - והיא נאלצה לחזור לבולגריה. לאחר כ- 10 חודשים מביצוע הניתוח בבילינסון, הופנתה האישה ע"י רופא בולגרי לצילום רנטגן, ובו התגלתה פינצטה באורך 15 ס"מ אשר הושארה בתוך גופה במהלך הניתוח.
האישה פנתה באמצעות עורך דין לביה"ח בילינסון ולקופת חולים כללית, בבקשה לממן את הטסתה ושהייתה בארץ, וכן לממן ניתוח מתקן, בו תוצא הפינצטה מבטנה, שכן רמת הרפואה בבולגריה אינה מן הגבוהות, ואין באפשרותה הכלכלית לבצע את הניתוח באופן פרטי.
לדברי עוה"ד פייל ומאור, בית החולים לא הכחיש את הארוע אבל למרבה תדהמתה נענתה בקשתה של האישה בהצעת פשרה מאד נמוכה מטעם בילינסון וקופ"ח כללית – וזאת בתמורה שתוותר על כל דרישותיה העתידיות מן המוסדות ומרופאיהם וכמובן שתסתיר את המחדל מהתקשורת.
בצר לה פנתה האישה אל עוה"ד פייל ומאור, ובאמצעותם הגישה בימים אלה תביעת רשלנות רפואית נגד בית החולים בילינסון ונגד קופת חולים 'כללית' המפעילה אותו.
לדברי עוה"ד פייל ומאור, גם כיום, כמעט ארבע שנים מחלוף הניתוח - מצויה הפינצטה בגופה של האישה, ומסבה לה לא רק כאבים וחוסר נוחות, אלא אף מסכנת את בריאותה.
לדברי ד"ר גדעון שושני, מומחה לכירורגיה כללית - הימצאות גוף זר מתכתי וחד שכזה בבטנו של אדם מהווה סכנה לזיהום ואף לניקוב איברים פנימיים.
התביעה הוגשה בימים אלה לביהמ"ש השלום בתל אביב. עדיין לא הוגש כתב הגנה.
ד"ר גדעון שושני ציין בחוות דעתו שצורפה לתביעה כי לתובעת לא בוצעו ניתוחים אחרים לאחר הניתוח המדובר שהסתיים בהשארת הפינצטה בגופה.
ד"ר שושני התייחס בחוות דעתו לנוהל המקובל בחדרי הניתוח המציין כי בכל ניתוח, חובה על האחיות והרופאים לערוך 'ספירת כלים' - ספירה בקול רם של חומרי הספיגה, פריטים חדים, אביזרים נלווים ומכשירים, לפני, במהלך ובסוף הניתוח, מה שלא נעשה במקרה זה.
ד"ר שושני מציין כי השארת הפינצטה בבטנה של התובעת לא רק גורמת לה אי נוחות – אלא גם מסכנת את בריאותה. לדבריו, ייתכן סיבוך נדיר אך אפשרי של חדירת הגוף הזר לתוך איבר פנימי של התובעת. הסכנה לכך תגדל במידה וייווצרו תנאים לזיהום סביב הגוף הזר. חדות הפינצטה לדברי ד"ר שושני, מגבירה את הסיכון להתרחשות אירוע שכזה.
לדברי עוה"ד פייל ומאור, לא ברור מדוע ביה"ח וקופת חולים 'כללית' סירבו להטיס את התובעת לארץ, ולנתחה על מנת לשקם את מחדליהם.
"מאישה עצמאית, שעבדה בעבודה פיזית כאחות וכמטפלת בקשישים", אומרים עוה"ד פייל ומאור, "התדרדר מצבה של התובעת, היא חזרה לגור בבית הוריה, אינה עובדת, סובלת מכאבים יומיומיים, ומדיכאון קשה".
עוה"ד פייל ומאור מבהירים כי הריסטובה נותרה עד היום עם הפינצטה בבטנה, וממשיכה לסבול. לטענתם, הרפואה הציבורית בבולגריה אינה מפותחת ולתובעת אין אמצעים לממן את הניתוח במסגרת הרפואה הפרטית.
בביקור שקיימה התובעת אצל רופא פסיכיאטר בבולגריה צוין כי היא מציגה סימנים של חרדה, דאגה, הפרעות שינה, איבוד תיאבון ועוד. כחלק מההידרדרות במצבה הרגשי מאז הניתוח, היא אף החלה ליטול נוגדי דיכאון.
התביעה נדונה בימים אלה בבית משפט השלום בתל אביב, בעוד המתלוננת שוהה בבולגריה עם הפינצטה בבטנה, וממתינה לפסיקת בית המשפט בעניינה.
משרד עו"ד דוד פייל ושות'http://www.df-law.co.ilמתמחה ברשלנות רפואית, נזקי גוף ובתביעות מול חברות ביטוח ומוסדות רפואיים.