8
1
 
1
1
בארץ ובעולם  |  בריאות ונפש  |  התנדבות וקהילה  |   חוק ומשפט  |  ספורט נכים  |  רפואה משלימה   |  תזונה נכונה  |   כניסת כתבים   |  פייסבוק חיפוש
1
אוכל ותזונה

בדרך לפריז: שלוש חברות סטארטאפ שסיימו הכשרה בטכניון עלו לגמר "פסגת המזון" של האיחוד האירופי

Kiinns ו-Jet-Eat הישראליות ו-Natufia הצרפתית נבחרו מתוך 10 חברות שהשתתפו הקיץ בתוכנית ההאצה של האיחוד האירופי בטכניון


מערכת     צילום: באדיבות דוברות הטכניון

 

 


שלוש חברות סטארטאפ שעברו במהלך שלושת החודשים האחרונים הכשרה בטכניון ייצאו החודש ל"פסגת המזון" של האיחוד האירופי. זהו ארוע השיא בתוכנית EIT Food Accelerator Network, שנועדה לעצב את עולם המזון בעשורים הקרובים, והוא יתקיים בפריז ב-28 בנובמבר.
 
שלוש החברות נבחרו מתוך 10 חברות שהשתתפו בתוכנית ההאצה הראשונה לחברות סטארטאפ בתחומי המזון והחקלאות, שהתקיימה בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון. את התוכנית יזם המכון האירופי לחדשנות ולטכנולוגיה (EIT) בשיתוף עם שטראוס גרופ. תוכנית ההאצה הייחודית, שנועדה לטפח חדשנות ויזמות בעולם המזון, התקיימה הקיץ בשלוש מדינות בעת ובעונה אחת: בטכניון בישראל, במכונים השוויצרים לטכנולוגיה (EPFL ו-ETH ציריך) ובאוניברסיטת מינכן (TIM) בגרמניה. מתוך עשרות החברות שהשתתפו בתוכנית ההאצה במוסדות אלה ייבחרו בפריז שלוש החברות הטובות ביותר, שכל אחת מהן תקבל 60 אלף יורו להמשך פיתוחה.
 
שלוש החברות שנבחרו להשתתף באירוע הגמר בפריז הן Kiinns ו-Jet-Eat הישראליות ו-Natufia האסטונית. להלן מידע בסיסי על כל אחת מהן:
 
Jet-Eat, שהוקמה השנה, היא החברה הראשונה בעולם שפיתחה טכנולוגיה לייצור בשר ובשר ממקור צמחי בהדפסת תלת-ממד. היא מחברת את מדעי המזון לחידושים האחרונים בהדפסת תלת-ממד ובהדפסה דיגיטלית. מייסדי החברה אשחר בן שטרית, אלכסיי טומשוב, אדם להב ועמית קינן מעריכים ש Jet-Eat-תוביל מהפכה דיגיטלית בעולם המזון על כל שלביו: פיתוח, ייצור והפצה.

בן שטרית, מנכ"ל החברה ועורך דין בהכשרתו, עבד שנים רבות בתעשיית הדפוס, "שם ראיתי איך אפשר לשנות תעשייה אבל יותר מזה – לשנות את העולם." בעקבות לידת בנו הבכור הוא חשב רבות על גידולם של עגלים ועל הפרדתם מאמותיהם והחליט להפסיק לאכול בשר. לדבריו, "בגלל הרקע שלי הבנתי שהדפסת תלת-ממד יכולה להיות פתרון לייצור בשר. זה לא פשוט כמו הדפסת מתכת אבל אפשרי, וזאת הטכנולוגיה שפיתחנו. מעבר לאספקט המוסרי אנחנו מציעים ייצור כמעט ללא בזבוז, יחסית לגידול בקר בדרך הרגילה."

טומשוב, מנהל המוצר, השלים בטכניון תואר ראשון ושני. לדבריו, "החברה הזאת היא שליחות. הרי מחירי הבשר יעלו באופן  דרמטי, יותר ויותר אנשים נהיים צמחונים ו'חצימחונים', ודרוש כאן פתרון עם אופק מסחרי."
 
Kiinns היא טכנולוגיה חדשנית המייתרת את הצורך בניקוי כלי מטבח ביתיים ותעשייתיים שיש בהם חלקים נעים. טכנולוגיה זו, המוגנת בפטנט, הופכת מכשירים סטנדרטיים כגון מיקסרים, מקציפים ובלנדרים למכשירי חשמל חכמים באמצעות התקנת מערכת שאינה דורשת ניקוי. Kiinns מבוססת על פטנט להצמדת יריעה חד פעמית לסירים ולמשטחים אחרים. היא חוסכת זמן עבודה, מים ואנרגיה, תורמת לאיכות הסביבה ומפחיתה סיכוני בטיחות במזון. אף שהיא מתאימה גם לשימוש ביתי, יתרונותיה בולטים במיוחד בשוק התעשייתי.

חברי Kiinns הם אב ובנו – סמנכ"ל הטכנולוגיות בחברה ד"ר אהוד פורמן ובנו צביקה פורמן, מנכ"ל החברה. אהוד, בן 73, השלים בטכניון תואר דוקטור בפיזיקה. כיום הוא פנסיונר של רפאל, שם עבד 36 שנה. להערכתו, "המערכת שפיתחנו תחסוך כ-90% מעלויות הניקיון הנוכחיות במפעלים הנובעות מתשלומים על חשמל, מים, שעות עבודה ועצירת פעילות המכונות. מאחר שהיריעות שלנו מתכלות או בנות-מיחזור, אין כאן נזק סביבתי. להיפך, אנחנו מונעים החדרה של מים מזוהמים לביוב ולקרקע."

צביקה השלים בטכניון תואר ראשון בהנדסת מכונות בטכניון. במשך 20 שנה עבד כיזם בתעשייה במו"פ, בהטמעת מוצר חדש ובניהול ותכנון עסקי ובשוקים בינלאומיים בתחומי הרפואה, הביטחון והמוליכים למחצה.

את החברה מלווה רואה החשבון מאיר מנחם, לשעבר סמנכ"ל הכספים של קבוצת שטראוס.
 
Natufia נוסדה ב-2014 על ידי גרגורי לו ונאדים טאובי מצרפת ולורי קאפ מאסטוניה, המגדירים אותה כ"נספרסו של הצמחים ועשבי התיבול". השלושה שילבו את ניסיונם בעולמות המזון וההייטק: לו, המייסד והמנכ"ל, כבר ייסד חמש חברות עם הכנסות של מיליוני יורו בעולם המזון ובתחומים נוספים; טאובי, מנהל התפעול הראשי, הוא בוגר לימודי מינהל ב-HEC פריז; קאפ, מייסד שותף והמנהל הטכנולוגי של הקבוצה, הפסיק את לימודיו האקדמיים כדי להשתתף בהקמת החברה. קאפ מגדיר את עצמו כ"נער חווה שחי בעיר, מומחה להידרופוניקה, שבנה חממה בחנייה המקורה שלו כדי לשרוד בחורף האסטוני הארוך והעוין."

Natufia פיתחה טכנולוגיה חדשנית לגידול צמחים במסעדות ובבתים פרטיים במשך כל השנה. זוהי בעצם "חממת-מקרר" אוטומטית המספקת לצמח את כל צרכיו בצורה ממוחשבת ומבוקרת ומאפשרת לגדלו ללא מאמץ וללא ידע נרחב בתחום. לדברי המייסדים, "ההמצאה שלנו נועדה לספק את זכותו של כל אדם לגישה קלה, מיידית ובת קיימא לאוכל טרי." המוצר הראשון של החברה, Natufia Kitchen Garden, כבר זמין להזמנה מוקדמת. הוא מגדל באופן היפר-לוקלי את כל סוגי הצמחים עם מיטב הערכים התזונתיים הטובים במשך כל ימות השנה.
 
בטכניון מנהלים את תוכנית ההאצה פרופ' אסתי סגל ופרופ' אורי לזמס מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון. לפן העסקי של תוכנית הלימודים ולארגז הכלים המתאים ליזמים המשתתפים במאיץ אחראית ד"ר אביטל רגב סימן-טוב. מטעם הנהלת הטכניון מעורבים במאיץ סגן הנשיא למחקר פרופ' וויין קפלן, סגן הנשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים פרופ' בועז גולני וחברי סגל רבים. דוד שם-טוב, מנהל פיתוח המחקר במוסד הטכניון למחקר ולפיתוח, הוא חבר בוועדת הביניים המפקחת על EIT Food ברמת המאגד.
 
אלה 7 הקבוצות הנוספות שהשתתפו במהלך הקיץ בתוכנית ההאצה בטכניון:

קבוצת Alkion BioInnovations SAS פיתחה ממתיקים חדשים ממקור צמחי. את החברה הקימו בני הזוג מריל בויט ופרנק פרדייר.
 
Phytoponics היא מערכת הידרופונית, כלומר מערכת לגידול צמחים במצע מנותק (לא באדמה). את המערכת פיתח אדם דיקסון, שהשלים באוניברסיטת קרדיף בבריטניה תואר ראשון בהנדסה ותואר שני בעיצוב הנדסי.

קבוצת Biofood Systems פיתחה טכנולוגיה חדשנית לגידול בשר מתורבת – בשר המיוצר במעבדה. מייסדי הקבוצה, יוחאי בן זכרי וארתורו גייפמן, משתפים פעולה עם החברה הטכניונית אקסלתא, העוסקת בתיעוש תהליך הייצור של תאי גזע.
 
Ballis natural kitchen הוקמה על ידי ענבל גמליאל בעקבות בעיות עיכול שמהן החלה לסבול במהלך הלימודים לתואר ראשון. היא מייצרת חטיפי בריאות נטולי גלוטן.
 
נבט השדה הוקמה על ידי בני הזוג נילי בדנובסקי ודן משה – "פריקים של בריאות וספורט". החברה שהקימו נועדה, לדבריהם, "לשפר את תזונת האדם באמצעות מוצרי מזון מונבטים."
 
Avocadoo היא פלטפורמה תזונאית וירטואלית המנחה את המשתמשים בזמן עריכת הקניות בסופרמרקט. המייסד הוא מתיו קורסין, יליד צרפת ובעל תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול.
 

Tryna Grub היא פלטפורמה לתיאום ארוחות ספונטניות, שפותחה על ידי שני עולים חדשים חובבי אוכל. ג'רד בלומנפלד, בן 30, עלה לישראל בגיל 19 כדי להתגייס לצה"ל. ד"ר דניאל איילון-סולרז, 41, עלה מוונצואלה לפני 5 שנים ויש לו תואר דוקטור במתמטיקה.



תמונה קבוצתית של משתתפי האקסלרטור יחד עם פרופ' אסתי סגל, פרופ' אייל שמעוני (שטראוס), פרופ' אורי לזמס, ד"ר אביטל רגב וענבל כוורי
 
 


 
1
 
כותרות היום - מבזקים   24/7
1
 
1
דוברות מד״א: בשעה 11:42 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב נגב על פועל שנפגע מחפץ כבד שנפל עליו באתר בנייה ברחוב אריאל שרון בנתיבות. חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבי"ח סורוקה גבר כבן 40 במצב בינוני עם חבלות בפלג גופו העליון. טימור

משרד הבריאות: חולה קורונה יצא בטיסה של חברת Delta מתל אביב לניו יורק. פרטי הטיסה: מספר טיסה: DL235 המראה: 21/01/2021 בשעה 11:30 שדה תעופה נתב״ג (TLV) - תל אביב ישראל נחיתה: 22/01/2021 בשעה 05:00 שדה תעופה ג׳ון פ. קנדי (JFK) - ניו יורק ארה״ב כל הנוסעים בטיסה חייבים להיות בבידוד ולדווח באתר משרד הבריאות על בידוד ביתי. תקופת הבידוד הנדרשת היא 14 ימים מתאריך 21/01/2021 ועד 04/02/2021 כולל. ניתן לקצר את תקופת הבידוד ל- 10 ימים, כאשר מתקיימים התנאים הבאים: דיווח על בידוד בית באתר משרד הבריאות, ביצוע שתי בדיקות לקורונה- בדיקה ראשונה בהקדם ובדיקה שנייה ביום התשיעי מ- 30/01/2021. אם שתי הבדיקות שליליות, תשלח הודעת SMS על קיצור בידוד

מרכז שניידר לרפואת ילדים: לא לילדים בלבד: מרכז שניידר יתחיל לחסן ״צעירים״ בני 60 ומעלה לקורונה כחלק מהמאמץ הלאומי לחסן את אוכלוסיית המדינה, ובמסגרת הירתמות הכללית לחיסון מבוטחיה, פתח מרכז שניידר, בית החולים האחד והיחיד לילדים בארץ, את שעריו גם ל״ילדים״ בני 60 ומעלה. החל מיום שלישי הקרוב, ה-29/12/2020, מרכז שניידר לרפואת ילדים, יחל לחסן לקורונה את מבוטחי הכללית בגילאי 60 ומעלה. החיסונים יתקיימו במתחם הייעודי שהוקם במיוחד לחיסוני הקורונה, בקומה הראשונה של מרכז שניידר, בימים ראשון עד חמישי בין השעות 14:30 עד 20:00. ההרשמה לציבור אפשרית דרך אתר כללית או באמצעות 2700*


 
 
  מערכת החדשות:  077-330-8993
   
פרשת השבוע
מפי הבחור ינון דהן היו''
שבת קודש פרשת בא י' שבט התשפ"א
1
האינדקס המרכזי
18,930 בעלי עסקים ונותני שירות
 


אבחון וטיפול אלטרנטיבי
 

אביזרי
חבישה
     


אביזרי שיקום
 
     


אופטומטריסטים
 

אופטיקאים
     


אחיות פרטיות
 

אירידיולוגיה
     


אמבולנס פרטי
 

ארומתרפיה
     


ביופידבק
 

בית לחיים
     


בית אבות
דיור מוגן
 

בתי הבראה
והחלמה
     


בתי
חולים
 

בתי חולים
לבריאות הנפש
     


בי"ח סיעודיים וגריאטריים
 

בתי
טבע
     


בתי מרקחת
 

גוף ונפש
     


דיאטנים
 

הומאופתיה
     


הידרותרפיה
 

הילינג
     


היפנוזה
 

הסעות נכים
     


השמת ע.זרים
 

ויטמינים
     


חיתולים למבוגרים
 

טווינא
     


טיפול אלטרנטיבי בילדים
 

טיפול באמצעות בעלי חיים
     


טיפול באמצעות יצירה והבעה
 

טיפול בהפרעות זיכרון
     


טיפול בהפרעות שינה
 

טיפול באמצעות ציורי ילדים
     


יועצי תזונה
 

כירופרקטיקה
     


כירורגיה של היד
 

מגנטותרפיה
     


מדיטציות
 

מוצרים אורטופדיים
     


מוקדי עזרה ראשונה
 

מכונים
רפואיים
     


מכשירי שמיעה ואביזרים
 

מנגנוני נכים
לרכב
     


מרחצאות ומעיינות מרפא
 

נטורופתיה
     


נעליים
אורטופדיות
 

עורכי דין
ביטוח
     


עורכי דין
ביטוח לאומי
 

עורכי דין
דיני נזיקין
     


עורכי דין
רשלנות רפואית
 

פודיאטרים
     


פיזיותרפיה
 

פיזיותרפיה התפתחותית
     


פילאטיס
 

פלדנקרייז
     


פסיכוגריאטריה
 

פסיכולוגיה התפתחותית
     


פסיכולוגיה שיקומית
 

פסיכותרפיה
     


פרחי באך
 

ציוד ואביזרים
     


קינסיולוגיה
 

קלינאי תקשורת
     


רולפינג
 

רכב חשמלי
     


רכיבה טיפולית
 

רפואה סינית
     


רפלקסולוגיה
 

שיאצו
     


שיטת אלבאום
 

שיטת אלכסנדר
     


שיטת פאולה
 

שיקום נכים
     


שירותי
סיעוד
 

תזונה ודיאטות טבעיות
     


תרפיה במוסיקה
  רישום לאינדקס
     

אבחון וטיפול אלטרנטיבי אביזרי חבישה אביזרי שיקום אוסטיאופתיה אופטומטריסטים
אופטיקאים אחיות פרטיות אירידיולוגיה אמבולנס פרטי ארומתרפיה
ביופידבק בית לחיים בית אבות, דיור מוגן בתי הבראה והחלמה בתי חולים
בתי חולים לבריאות הנפש בי"ח סיעודיים וגריאטריים בתי טבע בתי מרקחת גוף ונפש
דיאטנים הומאופתיה הידרותרפיה הילינג היפנוזה
הסעות נכים השמת עובדים זרים ויטמינים חיתולים למבוגרים טווינא
טיפול אלטרנטיבי בילדים טיפול באמצעות בע"ח טיפול ע"י יצירה והבעה טיפול בהפרעות זיכרון טיפול בהפרעות שינה
טיפול ע"י ציורי ילדים יועצי תזונה כירופרקטיקה כירורגיה של היד מגנטותרפיה
מדיטציות מוצרים אורטופדיים מוקדי עזרה ראשונה מכונים רפואיים מכשירי שמיעה ואביזרים
מנגנוני נכים לרכב מרחצאות ומעיינות מרפא נטורופתיה נעליים אורטופדיות עורכי דין - ביטוח
עורכי דין - ביטוח לאומי עורכי דין - דיני נזיקין עורכי דין - רשלנות רפואית פודיאטרים פיזיותרפיה
פיזיותרפיה התפתחותית פילאטיס פלדנקרייז פסיכוגריאטריה פסיכולוגיה התפתחותית
פסיכולוגיה שיקומית פסיכותרפיה פרחי באך ציוד ואביזרים לנכים קינסיולוגיה
קלינאי תקשורת רולפינג רכב חשמלי רכיבה טיפולית רפואה סינית
רפלקסולוגיה שיאצו שיטת אלבאום שיטת אלכסנדר שיטת פאולה
שיקום נכים ונפגעים שירותי סיעוד תזונה ודיאטות טבעיות תרפיה במוסיקה  
 
 
כל הדרכים שלכם ליצירת קשר:

   
חזרה לדף הבית    תנאי שימוש   מדיניות פרטיות   חוק הספאם   אתיקה מקצועית   חוק זכויות יוצרים הצהרת נגישות
                       
    fax-to-mail: 153-54-7126459   דוא"ל: lelo.hagbala@gmail.com   כתובת: בן חור אליהו 14 באר שבע       מערכת החדשות: 077-330-899-3

מדיניות שימוש ב-cookies וכלים אחרים

על מנת לאפשר הפעלתו של האתר באופן מיטבי וכן לשפר את חווייתך מהשימוש בו, יתכן וייעשה שימוש בכלים מסוג "עוגיות" (Cookies), כמו גם ב"כלים אחרים" | יחד עם זאת, אנו כאן ב-אתר החדשות המרכזי לנכויות ומוגבלויות נדרשים לאישורך והסכמתך | היה ואם אין רצונך להתיר השימוש בכלים אלו, הנך נדרש/ת להפסיק באופן מיידי שהייתך-שימושך באתר | האמור ד-לעיל' מהווה תמצית "מדיניות השימוש" באתר | את הנסח המלא והמחייב ניתן למצוא בקטגוריה "מדיניות פרטיות".

בכל שאלה ובקשה ניתן לפנות באמצעות
  צור קשר  שבאתר   |   מדיניות פרטיות 


© כל הזכויות שמורות ל: עדי גולן ADI GOLAN
לייבסיטי - בניית אתרים