ללא הגבלה - אתר החדשות המרכזי לנכויות ומוגבלויות - הטכניון 25-10-2018
אתר החדשות המרכזי לנכויות ומוגבלויות
                 
מבזק
בימים אלו אנו מבצעים עבודות שידרוג ופיתוח האתר. יתכנו שינויים בחיפוש ובכניסה לתכנים כמו גם במראה האתר, מועד סיום עבודות השדרוג והפיתוח 15-08-2019
        האינדקס הקהילתי
                 
אוכל ותזונה  |  בריאות ונפש   |  בארץ  |  התנדבות וקהילה  |  חוק ומשפט   |  ספורט  |  רפואה משלימה   |  עמותות וארגונים   |  אגפי רווחה  |  טפסים ביטוח לאומי
 
אוכל ותזונה

בדרך לפריז: שלוש חברות סטארטאפ שסיימו הכשרה בטכניון עלו לגמר "פסגת המזון" של האיחוד האירופי

Kiinns ו-Jet-Eat הישראליות ו-Natufia הצרפתית נבחרו מתוך 10 חברות שהשתתפו הקיץ בתוכנית ההאצה של האיחוד האירופי בטכניון


מערכת, 25/10/2018, צילום: באדיבות דוברות הטכניון

 

 


שלוש חברות סטארטאפ שעברו במהלך שלושת החודשים האחרונים הכשרה בטכניון ייצאו החודש ל"פסגת המזון" של האיחוד האירופי. זהו ארוע השיא בתוכנית EIT Food Accelerator Network, שנועדה לעצב את עולם המזון בעשורים הקרובים, והוא יתקיים בפריז ב-28 בנובמבר.
 
שלוש החברות נבחרו מתוך 10 חברות שהשתתפו בתוכנית ההאצה הראשונה לחברות סטארטאפ בתחומי המזון והחקלאות, שהתקיימה בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון. את התוכנית יזם המכון האירופי לחדשנות ולטכנולוגיה (EIT) בשיתוף עם שטראוס גרופ. תוכנית ההאצה הייחודית, שנועדה לטפח חדשנות ויזמות בעולם המזון, התקיימה הקיץ בשלוש מדינות בעת ובעונה אחת: בטכניון בישראל, במכונים השוויצרים לטכנולוגיה (EPFL ו-ETH ציריך) ובאוניברסיטת מינכן (TIM) בגרמניה. מתוך עשרות החברות שהשתתפו בתוכנית ההאצה במוסדות אלה ייבחרו בפריז שלוש החברות הטובות ביותר, שכל אחת מהן תקבל 60 אלף יורו להמשך פיתוחה.
 
שלוש החברות שנבחרו להשתתף באירוע הגמר בפריז הן Kiinns ו-Jet-Eat הישראליות ו-Natufia האסטונית. להלן מידע בסיסי על כל אחת מהן:
 
Jet-Eat, שהוקמה השנה, היא החברה הראשונה בעולם שפיתחה טכנולוגיה לייצור בשר ובשר ממקור צמחי בהדפסת תלת-ממד. היא מחברת את מדעי המזון לחידושים האחרונים בהדפסת תלת-ממד ובהדפסה דיגיטלית. מייסדי החברה אשחר בן שטרית, אלכסיי טומשוב, אדם להב ועמית קינן מעריכים ש Jet-Eat-תוביל מהפכה דיגיטלית בעולם המזון על כל שלביו: פיתוח, ייצור והפצה.

בן שטרית, מנכ"ל החברה ועורך דין בהכשרתו, עבד שנים רבות בתעשיית הדפוס, "שם ראיתי איך אפשר לשנות תעשייה אבל יותר מזה – לשנות את העולם." בעקבות לידת בנו הבכור הוא חשב רבות על גידולם של עגלים ועל הפרדתם מאמותיהם והחליט להפסיק לאכול בשר. לדבריו, "בגלל הרקע שלי הבנתי שהדפסת תלת-ממד יכולה להיות פתרון לייצור בשר. זה לא פשוט כמו הדפסת מתכת אבל אפשרי, וזאת הטכנולוגיה שפיתחנו. מעבר לאספקט המוסרי אנחנו מציעים ייצור כמעט ללא בזבוז, יחסית לגידול בקר בדרך הרגילה."

טומשוב, מנהל המוצר, השלים בטכניון תואר ראשון ושני. לדבריו, "החברה הזאת היא שליחות. הרי מחירי הבשר יעלו באופן  דרמטי, יותר ויותר אנשים נהיים צמחונים ו'חצימחונים', ודרוש כאן פתרון עם אופק מסחרי."
 
Kiinns היא טכנולוגיה חדשנית המייתרת את הצורך בניקוי כלי מטבח ביתיים ותעשייתיים שיש בהם חלקים נעים. טכנולוגיה זו, המוגנת בפטנט, הופכת מכשירים סטנדרטיים כגון מיקסרים, מקציפים ובלנדרים למכשירי חשמל חכמים באמצעות התקנת מערכת שאינה דורשת ניקוי. Kiinns מבוססת על פטנט להצמדת יריעה חד פעמית לסירים ולמשטחים אחרים. היא חוסכת זמן עבודה, מים ואנרגיה, תורמת לאיכות הסביבה ומפחיתה סיכוני בטיחות במזון. אף שהיא מתאימה גם לשימוש ביתי, יתרונותיה בולטים במיוחד בשוק התעשייתי.

חברי Kiinns הם אב ובנו – סמנכ"ל הטכנולוגיות בחברה ד"ר אהוד פורמן ובנו צביקה פורמן, מנכ"ל החברה. אהוד, בן 73, השלים בטכניון תואר דוקטור בפיזיקה. כיום הוא פנסיונר של רפאל, שם עבד 36 שנה. להערכתו, "המערכת שפיתחנו תחסוך כ-90% מעלויות הניקיון הנוכחיות במפעלים הנובעות מתשלומים על חשמל, מים, שעות עבודה ועצירת פעילות המכונות. מאחר שהיריעות שלנו מתכלות או בנות-מיחזור, אין כאן נזק סביבתי. להיפך, אנחנו מונעים החדרה של מים מזוהמים לביוב ולקרקע."

צביקה השלים בטכניון תואר ראשון בהנדסת מכונות בטכניון. במשך 20 שנה עבד כיזם בתעשייה במו"פ, בהטמעת מוצר חדש ובניהול ותכנון עסקי ובשוקים בינלאומיים בתחומי הרפואה, הביטחון והמוליכים למחצה.

את החברה מלווה רואה החשבון מאיר מנחם, לשעבר סמנכ"ל הכספים של קבוצת שטראוס.
 
Natufia נוסדה ב-2014 על ידי גרגורי לו ונאדים טאובי מצרפת ולורי קאפ מאסטוניה, המגדירים אותה כ"נספרסו של הצמחים ועשבי התיבול". השלושה שילבו את ניסיונם בעולמות המזון וההייטק: לו, המייסד והמנכ"ל, כבר ייסד חמש חברות עם הכנסות של מיליוני יורו בעולם המזון ובתחומים נוספים; טאובי, מנהל התפעול הראשי, הוא בוגר לימודי מינהל ב-HEC פריז; קאפ, מייסד שותף והמנהל הטכנולוגי של הקבוצה, הפסיק את לימודיו האקדמיים כדי להשתתף בהקמת החברה. קאפ מגדיר את עצמו כ"נער חווה שחי בעיר, מומחה להידרופוניקה, שבנה חממה בחנייה המקורה שלו כדי לשרוד בחורף האסטוני הארוך והעוין."

Natufia פיתחה טכנולוגיה חדשנית לגידול צמחים במסעדות ובבתים פרטיים במשך כל השנה. זוהי בעצם "חממת-מקרר" אוטומטית המספקת לצמח את כל צרכיו בצורה ממוחשבת ומבוקרת ומאפשרת לגדלו ללא מאמץ וללא ידע נרחב בתחום. לדברי המייסדים, "ההמצאה שלנו נועדה לספק את זכותו של כל אדם לגישה קלה, מיידית ובת קיימא לאוכל טרי." המוצר הראשון של החברה, Natufia Kitchen Garden, כבר זמין להזמנה מוקדמת. הוא מגדל באופן היפר-לוקלי את כל סוגי הצמחים עם מיטב הערכים התזונתיים הטובים במשך כל ימות השנה.
 
בטכניון מנהלים את תוכנית ההאצה פרופ' אסתי סגל ופרופ' אורי לזמס מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון. לפן העסקי של תוכנית הלימודים ולארגז הכלים המתאים ליזמים המשתתפים במאיץ אחראית ד"ר אביטל רגב סימן-טוב. מטעם הנהלת הטכניון מעורבים במאיץ סגן הנשיא למחקר פרופ' וויין קפלן, סגן הנשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים פרופ' בועז גולני וחברי סגל רבים. דוד שם-טוב, מנהל פיתוח המחקר במוסד הטכניון למחקר ולפיתוח, הוא חבר בוועדת הביניים המפקחת על EIT Food ברמת המאגד.
 
אלה 7 הקבוצות הנוספות שהשתתפו במהלך הקיץ בתוכנית ההאצה בטכניון:

קבוצת Alkion BioInnovations SAS פיתחה ממתיקים חדשים ממקור צמחי. את החברה הקימו בני הזוג מריל בויט ופרנק פרדייר.
 
Phytoponics היא מערכת הידרופונית, כלומר מערכת לגידול צמחים במצע מנותק (לא באדמה). את המערכת פיתח אדם דיקסון, שהשלים באוניברסיטת קרדיף בבריטניה תואר ראשון בהנדסה ותואר שני בעיצוב הנדסי.

קבוצת Biofood Systems פיתחה טכנולוגיה חדשנית לגידול בשר מתורבת – בשר המיוצר במעבדה. מייסדי הקבוצה, יוחאי בן זכרי וארתורו גייפמן, משתפים פעולה עם החברה הטכניונית אקסלתא, העוסקת בתיעוש תהליך הייצור של תאי גזע.
 
Ballis natural kitchen הוקמה על ידי ענבל גמליאל בעקבות בעיות עיכול שמהן החלה לסבול במהלך הלימודים לתואר ראשון. היא מייצרת חטיפי בריאות נטולי גלוטן.
 
נבט השדה הוקמה על ידי בני הזוג נילי בדנובסקי ודן משה – "פריקים של בריאות וספורט". החברה שהקימו נועדה, לדבריהם, "לשפר את תזונת האדם באמצעות מוצרי מזון מונבטים."
 
Avocadoo היא פלטפורמה תזונאית וירטואלית המנחה את המשתמשים בזמן עריכת הקניות בסופרמרקט. המייסד הוא מתיו קורסין, יליד צרפת ובעל תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול.
 

Tryna Grub היא פלטפורמה לתיאום ארוחות ספונטניות, שפותחה על ידי שני עולים חדשים חובבי אוכל. ג'רד בלומנפלד, בן 30, עלה לישראל בגיל 19 כדי להתגייס לצה"ל. ד"ר דניאל איילון-סולרז, 41, עלה מוונצואלה לפני 5 שנים ויש לו תואר דוקטור במתמטיקה.



תמונה קבוצתית של משתתפי האקסלרטור יחד עם פרופ' אסתי סגל, פרופ' אייל שמעוני (שטראוס), פרופ' אורי לזמס, ד"ר אביטל רגב וענבל כוורי
 
 


 

האינדקס הקהילתי
18,903 בעלי עסקים ונותני שירות
 
אבחון וטיפול אלטרנטיבי 843
   
אביזרי חבישה 12
   
אביזרי שיקום 36
   
אוסטיאופתיה 33
   
אופטומטריסטים 634
   
אופטיקאים 529
   
אחיות פרטיות 145
   
אירידיולוגיה 20
   
אמבולנס פרטי 142
   
ארומתרפיה 23
   
ביופידבק 17
   
בית לחיים 4
   
בית אבות דיור מוגן 502
   
בתי הבראה והחלמה 13
   
בתי חולים 81
   
בתי חולים לבריאות הנפש 21
   
בי"ח סיעודיים וגריאטריים 99
   
בתי טבע 158
   
בתי מרקחת 819
   
גוף ונפש 422
   
דיאטנים 537
   
הומאופתיה 280
   
הידרותרפיה 51
   
הילינג 265
   
היפנוזה 18
   
הסעות נכים 27
   
השמת עובדים זרים 65
   
ויטמינים 10
   
חיתולים למבוגרים 66
   
טווינא 23
   
טיפול אלטרנטיבי בילדים 44
   
טיפול באמצעות בעלי חיים 43
   
טיפול בעזרת יצירה והבעה 384
   
טיפול בהפרעות זיכרון 7
   
טיפול בהפרעות שינה 16
   
טיפול באמצעות ציורי ילדים 2
   
יועצי תזונה 70
   
כירופרקטיקה 109
   
כירורגיה של היד 28
   
מגנטותרפיה 7
   
מדיטציות 48
   
מוצרים אורטופדיים 295
   
מוקדי עזרה ראשונה 103
   
מכונים רפואיים 526
   
מכשירי שמיעה ואביזרים 194
   
מנגנוני נכים לרכב 16
   
מרחצאות ומעיינות מרפא 6
   
נטורופתיה 235
   
נעליים אורטופדיות 84
   
עורכי דין ביטוח 1044
   
עורכי דין ביטוח לאומי 1217
   
עורכי דין דיני נזיקין 4182
   
עורכי דין רשלנות רפואית 462
   
פודיאטרים 27
   
פיזיותרפיה 381
   
פיזיותרפיה התפתחותית 16
   
פילאטיס 167
   
פלדנקרייז 139
   
פסיכוגריאטריה 2
   
פסיכולוגיה התפתחותית 31
   
פסיכולוגיה שיקומית 39
   
פסיכותרפיה 632
   
פרחי באך 41
   
ציוד ואביזרים לנכים 49
   
קינסיולוגיה 25
   
קלינאי תקשורת 254
   
רולפינג 8
   
רכב חשמלי וקלנועיות 46
   
רכיבה טיפולית 38
   
רפואה סינית 403
   
רפלקסולוגיה 433
   
שיאצו 180
   
שיטת אלבאום 17
   
שיטת אלכסנדר 79
   
שיטת פאולה 31
   
שיקום נכים ונפגעים 165
   
שירותי סיעוד 556
   
תזונה ודיאטות טבעיות 98 
   
תרפיה במוסיקה 29
   

 חזרה לדף הבית      |    תנאי שימוש     |     מדיניות פרטיות     |     חוק הספאם     |     אתיקה     |     חוק זכויות יוצרים      
 


אבחון וטיפול אלטרנטיבי אביזרי חבישה אביזרי שיקום אוסטיאופתיה אופטומטריסטים
אופטיקאים אחיות פרטיות אירידיולוגיה אמבולנס פרטי ארומתרפיה
ביופידבק בית לחיים בית אבות, דיור מוגן בתי הבראה והחלמה בתי חולים
בתי חולים לבריאות הנפש בי"ח סיעודיים וגריאטריים בתי טבע בתי מרקחת גוף ונפש
דיאטנים הומאופתיה הידרותרפיה הילינג היפנוזה
הסעות נכים השמת עובדים זרים ויטמינים חיתולים למבוגרים טווינא
טיפול אלטרנטיבי בילדים טיפול באמצעות בע"ח טיפול ע"י יצירה והבעה טיפול בהפרעות זיכרון טיפול בהפרעות שינה
טיפול ע"י ציורי ילדים יועצי תזונה כירופרקטיקה כירורגיה של היד מגנטותרפיה
מדיטציות מוצרים אורטופדיים מוקדי עזרה ראשונה מכונים רפואיים מכשירי שמיעה ואביזרים
מנגנוני נכים לרכב מרחצאות ומעיינות מרפא נטורופתיה נעליים אורטופדיות עורכי דין - ביטוח
עורכי דין - ביטוח לאומי עורכי דין - דיני נזיקין עורכי דין - רשלנות רפואית פודיאטרים פיזיותרפיה
פיזיותרפיה התפתחותית פילאטיס פלדנקרייז פסיכוגריאטריה פסיכולוגיה התפתחותית
פסיכולוגיה שיקומית פסיכותרפיה פרחי באך ציוד ואביזרים לנכים קינסיולוגיה
קלינאי תקשורת רולפינג רכב חשמלי רכיבה טיפולית רפואה סינית
רפלקסולוגיה שיאצו שיטת אלבאום שיטת אלכסנדר שיטת פאולה
שיקום נכים ונפגעים שירותי סיעוד תזונה ודיאטות טבעיות תרפיה במוסיקה רישום לאינדקס

 
 
 
 
כל הדרכים שלכם ליצירת קשר:

 
 
 
 
153-53-79-88-99-6 lelo.hagbala.news@gmail.com
 
מערכת: ב"ח 14 באר-שבע


© כל הזכויות שמורות ל: עדי גולן.