למה כדאי להפריד בין פחמימות לחלבונים, ואלו אנזימים דרושים לפירוק האוכל שאנחנו אוכלים?
רות ליאת אור-פלץ צילום: Pixabay
הידעת? צירופי מזון כמו עמילן + חלבון מכבידים על מערכת העיכול שלך.
העמילן (פחמימה – לחם, תפו"א וכו') צריך את האנזים פתיאלין שברוק, שמפרק את הפחמימה וזקוק לסביבה בסיסית בקיבה. החלבון (ביצים, דגים, בשר וחלב) צריך את האנזים פפסין, שזקוק לסביבה חומצית בקיבה. אחד סותר את השני, לכן נוצרת תסיסה בקיבה שמביאה בהמשך לריקבון במערכת העיכול, לגזים ולעוד מרעין בישין.
אם אוכלים שילוב של השניים בכל ארוחה, נהיית "תקיעות" בעיכול, והמזון נשאר בגוף בחלקו, וכפי שאמר הרמב"ם: אוכל על אוכל זו סכנה לבריאות הגוף. כתוצאה מכל התהליך הזה, מערכת העיכול עובדת קשה כל היום, חשים רדומים ובהמשך עלולות להתפתח מחלות.
כמה מכם עושים את השילוב ה"מנצח" הזה? לחם עם גבינה או ביצה? לאפה עם שווארמה? פיצה? עוף עם תפוח אדמה? כולם עושים את הטעות הזאת. וכל היום!
מהם הנזקים?
1. נדודי שינה מעודף רעלים בדם, שמובילים לצריכה של גלולות לשינה.
2. עומס יתר בעיכול, גזים, טחורים, פיסורה ועצירות – כולם מגיעים מאכילה בעייתית, כך אומר הרמב"ם.
3. מחלות במעיים כולל פטריית השמרים וחיידק ההליקובקטר. כשהם מופיעים, נאלצים לקחת אנטיביוטיקה או תרופות קונבנציונאליות מהרופא, שלא תמיד עוזרות כל כך (ה' ירחם).
4. הלבלב מותש, וכל המערכת מתעייפת אחרי שנים, צוברת פסולת ומתחילות המחלות שעיקרן בעולם המערבי: לחץ דם גבוה, סכרת וסרטןלא עלינו, ובראש ובראשונהמחלת ההשמנה.
5. בעיות בנפש: דיכאון, הפרעותקשב וריכוזוהיפראקטביות וכו'.
מה ניתן לעשות? נסו שבוע שלם להפריד בין פחמימה לחלבון. אם אכלתם מזון מן החי (עוף, דגים, ביצים) – אכלו אותם עם סלט גדול (חלבון מן הצומח עדיף – דגנים וקטניות עולים על כולם מבחינת הבריאות).
אם בחרתם בפחמימה, אכלו גם אותה עם סלט ירקות גדול, ותראו ישועות ב"ה!
טיפ נוסף: לשתות מים (מינרלים) רק על קיבה ריקה, והרבה פירות חיים על קיבה ריקה בבוקר (לעולם לא כקינוח, כי אז גרמתם לתסיסה בעיכול).
מבטיחה בעזרתו יתברך שרק משינויים קלים כאלה רובכם תרגישו הרבה יותר טוב, ותראו שיפור ניכר בסימפטומים רבים, כולל הרזיה.