ביוזמת יו"ר ועדת הכלכלה כבל: האכיפה נגד רכבים חוסמים תורחב ותחול גם על רכב המונע שימוש ברכב נכה ♦ ההצעה, שהגיש ח"כ מלכיאלי, צפויה להיכנס לתוקף בעוד כחודש; לאחר שבדיונים הקודמים התברר כי 20% מכלל הפניות למוקד 100 עוסקות בחסימות חניה, אמר היו"ר כבל: "מדובר בהצעה פשוטה שיש לה משמעות דרמטית בכך תשים סוף לאחת התופעות המקוממות ביותר"
מערכת, 12/03/2018, צילום: flickr
יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת, ח"כ איתן כבל, כינס את הוועדה על מנת לדון מחדש בהצעת החוק של ח"כ מיכאל מלכיאלי, אותה הגיש גם ח"כ לשעבר יעקב פרי, ונועדה לאפשר למשטרה לבצע אכיפה נגד רכבים שחונים בחניונים פרטיים, בתים משותפים ומקומות אחרים המשמשים את הציבור וחוסמים רכבים אחרים. היו"ר כבל ביקש להרחיב את הצעת החוק כך שניתן יהיה לבצע אכיפה גם במקרים בהם הרכב החונה מונע מאדם עם מוגבלות בניידות לעשות שימוש ברכבו.
היו"ר כבל החליט ליזום את תיקון ההצעה בעקבות ישיבה שקיימה הוועדה לפני כחודש, בה תיארו יו"ר ארגון אהב"ה, אבנר עורקבי, ונשיא עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר, את המצב הקשה של הנכים המוגבלים בניידות. בעקבות זאת אמר היו"ר כבל כי תפיסת מקום חניה של נכה זה דבר מקומם ומחוצף. היום אמר היו"ר כבל כי אמנם מדובר בהצעת חוק פשוטה, אולם יש לה משמעויות דרמטיות על האזרחים בכך שהיא תשים סוף לאחת התופעות המקוממות ביותר.
כאמור, הוועדה אישרה את ההצעה לקריאה שנייה ושלישית כבר לפני כחודש, ואז אמר היו"ר כבל אמר כי כל נושא חסימת החניות זו אחת ההתנהגויות המקוממות ביותר שיש. ח"כ מלכיאלי וח"כ לשעבר פרי אמרו אז כי ההצעות הן תוצאה של אנשים שנחסמים שעות בחניונים ולא יכולים לעשות דבר, והזכירו שבעת הכנת ההצעה לקריאה ראשונה התברר כי 20% מהפניות למוקד 100 עוסקות בתפיסת מקומות חניה.
סגנית היועצת המשפטית של משרד התחבורה, עו"ד חוה ראובני, הסבירה בישיבה בחודש שעבר כי כבר כיום אסור לחסום כניסה למגרש חניה, והצעת החוק מרחיבה את האיסור גם על שטח פרטי, חניות של בניין משותף ועוד. היא הוסיפה כי לאחר שתאושר הצעת החוק יוכל המשרד לתקן את צו התעבורה ולקבוע את הקנס בגין העבירה, כאשר כיום הקנס על רוב עבירות החניה עומד על 250 שקלים."