אושר לקריאה שנייה ושלישית: הכשרה מקצועית להורי ילד חולה שנפטר
אב לבת שנפטרה לפני שבועיים: "זו זריקת עידוד לחיינו"
מערכת, 25/06/2018, צילום: PxHere
ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה היום, ב' 25/06/2018, לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק הממשלתית, לפיה הורים לילד חולה, אשר היה זכאי לקצבת ילד נכה והלך לעולמו עד גיל 18, יהיו זכאים לשיקום מקצועי והשמה בעבודה, לרבות דמי מחיה והוצאות אבחון. זאת בדומה לזכאות הניתנת כיום לאלמן או אלמנה, נפגעי פעולות איבה, וחלק מאוכלוסיית הנכים ונפגעי עבודה. הצעת החוק תחול רטרואקטיבי מחודש ינואר 2018.
זו הפעם הראשונה בה נפתחת הזכאות להכשרה מקצועית מטעם הביטוח הלאומי לאוכלוסיות נוספות.
מ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ טלי פלוסקוב (כולנו), הגישה בקשה לדיון מחודש ("רביזיה"), במטרה להרחיב את הזכאות גם עבור הורים שילדם נפטר עד גיל 21, ולהקדים את התחולה הרטרואקטיבית לחודש ינואר 2017. ח"כ פלוסקוב בירכה את שר העבודה והרווחה, חיים כץ, את המוסד לביטוח לאומי ואת יו"ר עמותת "יקיר לי", פיני רבינוביץ', אשר שכל את בתו דסי, על יוזמת וקידום הצעת החוק.
עו"ד שלומי מור מהמוסד לביטוח לאומי הסביר בדיון: "במקרים רבים, הורים הנדרשים להתמסר לטיפול בילדם הנכה נאלצים לשנות את דפוסי התעסוקה או להפסיק כליל את עבודתם. עם פטירת הילד, הורה המבקש להשתלב חזרה בעולם העבודה מוצא עצמו עומד בפני קושי גדול, כי הוא מנותק מעולם העבודה וזקוק לסיוע. עלות הצעת החוק נאמדת בכמיליון שקלים בשנה בלבד, ואנחנו מקווים שזוהי סנונית להרחבות נוספות של ההכשרות."
שאול מזרחי, שבתו נפטרה לפני שבועיים: "במהלך 6 שנים של התמודדות יומיומית עם מחלה קשה מאוד של בתי, נאלצתי להיות עם הילדה יום ולילה ולאט לאט פרשתי מעבודתי. הצעת החוק הזאת היא זריקת עידוד לחיינו."
משה בניטה, שבנו נפטר לפני 3 שנים: "אף מעסיק לא רוצה להעסיק אנשים שלא באים לעבוד. שני ההורים של ילדים חולים נמצאים בסכנת פיטורים מתמדת. יש למנוע זאת בחוק."