הרצאה מרתקת של פרופ’ אריק ורמטן, פסיכיאטר בכיר מהולנד ששימש בעבר מנהל תחום בריאות הנפש בצבא הולנד ועוסק רבות בקידום שילוב פסיכדליה בטיפול בטראומה, התקיימה בבית חולים הרצוג.
את קיום ההרצאה יזמו במטיב – המרכז הישראלי לפסיכוטראומה, אותו מלווה פרופ’ ורמטן כיועץ ליחידת המחקר של המרכז, אותה מובילה ד”ר אנה הרווד גרוס. בהרצאה השתתפו עשרות אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש והיא עסקה בעבודה עם חומרים פסיכדליים וחדשנות בטיפול בפוסט טראומה.
לאחרונה החלו במטיב במחקר הבוחן טיפולים אינטנסיביים ונתמכים ב-MDMA בקרב גברים עם טראומה צבאית. המטפלים במסגרת המחקר הם כולם אנשי מקצוע בכירים ומנוסים אשר עברו הסמכה מסודרת לטיפולים כאלו ומלווים בהדרכה וליווי צמוד.
בהרצאתו הדגיש פרופ’ ורמטן כי יש מקרים בהם אי אפשר לחלץ את עצמנו מהפוסט טראומה על ידי מחשבה או חשיפה חוזרת ונשנית לטראומה. “האיכויות של ה-ADMA, יחד עם החזקה של המטפלים, מאפשרות טרנספורמציה עמוקה של העצמי” הוא הסביר. כמו כן התייחס פרופ’ ורמטן להתפתחות הפוסט טראומה בשנים האחרונות למענים המוכרים והקונבנציונליים ולטיפול הפסיכדלי כטיפול שניתן בשלב מתקדם של ההפרעה ולא בשלב הראשוני.
עוד דיבר פרופ’ ורטמן על חשיבות ההכשרה המקצועית והליווי הצמוד למטפלים המורשים לטפל בטיפול כזה המערב אינטנסיביות ועוצמה רבה, המצריכה ניהול מקצועי, גבולות והחזקה.
בפני המשתתפים הוצגו נתונים ומחקרים שונים שנערכו ברחבי העולם על שימוש בחומרים פסיכדלים ואת התוצאות הטובות והמבטיחות של המחקרים הללו עד כה.