יוסי לין, מנהל מחלקת הספורט במועצה אזורית הערבה התיכונה, מציג מגוון טיפים שיעזרו לעבור את החג בשלום
כל שנה לפני חג החנוכה, אנו חוששים ומפני העלייה הלא מתוכננת ולאחר מכן מתייסרים על הקילוגרמים העודפים שהעלינו.
יוסי לין, מנהל מחלקת הספורט במועצה אזורית הערבה התיכונה, מציע מגוון טיפים שיעזרו לעבור את החג בשלום:
- מומלץ להקציב מראש כמה סופגניות/לביבות נרצה לצרוך במיוחד באירועים שצפויים להיות בהם פיתויים. לא לאסור לגמרי, אבל כן לתכנן מראש
- פעילות גופנית! לשלב פעילות גופנית במהלך החג, לבד או יחד עם המשפחה- טיולים בחיק הטבע, בילויים עם הילדים בגני משחקים, ריצה ועוד
- למכיני הסופגניות- טיפים לשדרוג הערך התזונתי של הסופגנייה:
א. להשתדל לאפות את הסופגניות במקום לטגן אותן- להבריש את כדורי הבצק בשמן ולאפות. לאחר מכן אפשר למלא במה שרוצים, לפזר אבקת סוכר וכד’
ב. להשתמש בקמח כוסמין/מלא לפחות בחצי מכמות הקמח הרצויה להכנת הבצק. גם אם הערך הקלורי לא יקטן, הקמח המלא עשיר בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים ויוצר תחושת שובע לאורך זמן
ג. לטגן בשמן עמוק, ולהכניס את הסופגניות רק לאחר שהשמן חם מאוד, כך הסופגניות יספגו פחות שמן
ד. להשתמש בשמן קנולה- השמן העדיף לטיגון
ה. טיגון סופגניות גדולות- ככל ששטח הפנים של הסופגנייה גדול יותר, היא סופגת באופן יחסי פחות שמן. לכן 1/2 סופגנייה גדולה עדיפה על 2 קטנות
ו. להכין את המילוי בבית ולא להשתמש ממרחים תעשייתיים קנויים עתירי סוכר
ז. לפזר את אבקת הסוכר רק כשהסופגנייה קרה, אחרת היא תספוג את הסוכר ויהיה צורך לפזר שכבה נוספת למראה יפה. ניתן להחליף את אבקת הסוכר בשבבי קוקוס/אגוזים
4. טיפים לשדרוג
א. להכין לביבות לא רק מתפוח אדמה, למשל להשתמש בבטטה, דלעת, קישוא ועוד
ב. אין צורך לטגן בשמן עמוק, מספיק חצי ס”מ גובה
ג. לשלב מזונות מזינים לצד הלביבה, כמו ירקות טריים ומטבלים ביתיים כמו טחינה, מטבל עגבניות
5. לכל סופגנייה/לביבה גודל אחר. מומלץ לבחור את הקטנות יותר כמובן
6. לאכול משהו משביע ודל קלוריות, לפני שניגשים למאכלי החג, כך ניתן לצמצם את כמות
האוכל ה”שמן” שצורכים
בסוף, הכי חשוב זה לחגוג וליהנות, אך להיות במודעות ולשמור על איזון. לא צריך להימנע בכל מחיר ממאכלי החג ואם יש יום שקצת מגזימים, יום למחרת אפשר להפחית במזונות עתירי שומן, ובעיקר לשמור על בריאות, כושר ולשרוף קלוריות.