הרשות להשקעות יוצאת עם מסלול שיעודד את הגדלת כושר הייצור והתחרות בשוק המזון ללא גלוטן
משרד הכלכלה והתעשייה יוצא במסלול נוסף שיסייע להקמה ולהרחבה של מפעלים חדשים לייצור מזון ללא גלוטן, בהיקף של 5 מליון שקלים
מערכת, 22/01/2019, צילום: Max Pixel
פועלים להגדלת כושר הייצור: הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה, בשיתוף עם משרד האוצר, מפרסמים הקצאה נוספת למסלול לעידוד התחרות והנגישות בשוק המזון ללא גלוטן (הוראת מנכ"ל 4.37), על מנת לעודד כניסתם של תאגידים לתחום יצור מוצרים ללא גלוטן. העידוד יעשה תוך סיוע להגדלת כושר היצור ותמיכה ביצרנים הנדרשים לעלויות כניסה גבוהות לתחום.
לתאגידים העומדים בהוראה יינתן סיוע בשיעור של 30% מסך התוכנית המאושרת, עד לתקרת מענק של - 2,500,000 שקלים, להשקעות הכרוכות בהקמה, העתקה או הרחבה של מפעל לייצור מוצרי מזון ללא גלוטן.
שוק מוצרי המזון ללא גלוטן הינו שוק קטן, המתאפיין בריכוזיות בקטגוריות השונות, כך לדוגמה נתחי השוק של שני הספקים המובילים בקטגוריית הלחם הארוז הינה כ-80%; בפסטה כ-50% ובקמח כ-45%. לצד זאת, פער המחירים בין מוצרי המזון ללא גלוטן לבין מוצרים מקבילים המכילים גלוטן, נע בין עשרות אחוזים למאות אחוזים. יחד עם הריכוזיות אשר תורמת ליוקר המחייה, עולה כי ישנם מספר גורמים מרכזיים בצד הייצור, אשר מביאים לרמת המחירים הגבוהה: חוסר כדאיות כלכלית בהשקעה בציוד אוטומטי בשל היקפי היצור, עליות יקרות של עמידה בתקינה מחמירה ועלויות הובלה והפצה גבוהות.
המסלול מיועד לשחקנים חדשים קטנים ובינוניים שמחזור מכירותיהם בתחום מוצרי המזון ללא גלוטן – לא עולה על 200,000,000 שקלים או שעוסקים בתחום המזון והיקף המחזור העסקי שלהם לא עולה על - על 400,000,000 שקלים. ההקצאה תעשה על ידי מקצה תחרותי אזורי (מעין מכרז) וחלק משמעותי בקביעת הזוכים, הוא לוח זמנים קצר להקמה ואספקת מזון ללא גלוטן לצרכנים.
ד"ר נחום איצקוביץ, מנהל הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה ציין כי: "הסיוע להקמת מפעלים לייצור מוצרים ללא גלוטן יביא להגדלת כושר הייצור שכל מוצרים אלו, ויהווה בשורה צרכנית לאוכלוסיות הצורכות מזון ללא גלוטן, בין אם מסיבות בריאותיות ובין אם מבחירה, הן ברמת נגישות המוצרים והן במחירם."