במערך הקרדיולוגי בסורוקה בוצעה פרוצדורה חדשנית של טיפול בגלי קול בהצטברות הסתיידות בעורקי הלב, בצנתור במקום בניתוח לב פתוח
מערכת, 02/03/2021, צילום: רחל דוד
ד"ר קרלוס כפרי, מנהל יחידת הצנתורים במערך הקרדיולוגי בסורוקה
לאחרונה בוצע בסורוקה צנתור לב באמצעות גלי קול Shock Wave, לטיפול במקרים מורכבים של הצטברות קשה של הסתיידות בעורקי הלב. הפרוצדורה מבוצעת עם מכשור מיוחד, שבאמצעותו ממקמים בלון זעיר המלא בנוזל ובכדוריות זעירות, בנקודה שבה יש הצטברות של הסתיידות בתוך העורק. לאחר שהבלון ממוקם, מופעלים גלי קול היוצרים תנועה מהירה של הכדוריות שגורמות לסדקים בהסתיידות שבעורק, המאפשרים הגמשה של קטע העורק המלא באבנית והכנסת סטנט (תומכן) באותו מקום, מבלי לפגוע בעורק או לגרום לו נזק.
חולי לב, הסובלים מהיצרות קשה של העורקים הכליליים, שמשפיעה על זרימת הדם ועל תפקוד הלב, ונמצאים בסכנה להתקף לב, מטופלים בעיקר במצעות צנתור שבו מושתל סטנט כדי לאפשר פתיחה אופטימלית של עורק הלב וכדי למנוע היצרות בעורק. בעורק שבדפנותיו יש הצטברות משמעותית של סידן, אין אפשרות להרחבה אופטימלית של התומכן וקיים סיכון מוגבר לסיבוך, שמצריך ניתוח מעקפים דחוף. השימוש בטכנולוגיית Shock Wave מאפשר ריסוק של הסידן החוסם את העורק ופתיחה טובה של העורך, ובכך מניעה של ניתוח לב פתוח.
ד"ר קרלוס כפרי, מנהל יחידת הצנתורים במערך הקרדיולוגי בסורוקה: "עד כה, היה מורכב מאוד עד בלתי אפשרי לבצע צנתורים במקרים מורכבים של הצטברות אבנית בעורקי הלב, שכן התערבות כזו הייתה עשויה לגרום לקרע ולנזק בעורק הלב. חולים שסבלו מבעיה של הצטברות אבנית בעורקים עברו ניתוח עקפים מורכב שכעת ניתן להימנע ממנו."
פרופ' דורון זגר, מנהל המערך הקרדיולוגי בסורוקה: "המערך הקרדיולוגי בסורוקה ממשיך להצטייד בציוד המתקדם ביותר, אשר בעזרת הצוות המסור והמעולה שלנו מאפשר לתושבי הנגב ליהנות ממיטב השירות הקרדיולוגי המודרני הקיים כיום בעולם."