משרד התרבות והספורט ועמותת אנוש השיקו מיזם כדורסל למתמודדים עם מגבלה נפשית
דניאל כהן-קצאב, קפטן קבוצת "בשותף תל אביב", מתמודד מהעמותה: "קבוצת הכדורסל החזירה לי את הביטחון בעצמי ואת המוטיבציה להתמודד ולשקם חלקים נוספים בחיי"
מערכת, 19/07/2016, צילום: יועד כהן
ביום ראשון, 10/07/2016, התקיים טורניר כדורסל חגיגי לרגל השקת מיזם הכדורסל של עמותת אנוש ומשרד התרבות והספורט, המאפשר למתמודדים עם מגבלה נפשית לקחת חלק במסגרת כדורסל ייחודית המציעה אימונים קבוצתיים ומשחקים מול קבוצות מתמודדים אחרות. את האירוע הנחה שמעון אמסלם, קפטן הפועל תל אביב לשעבר והוא כלל, בין השאר, קבלת פנים, דברי ברכה, טורניר בפורמט פיינל פור- 2 משחקי חצי גמר ומשחק גמר, חלוקת מדליות וגביעים לזוכים. למיזם שותפים גם קרנות הביטוח הלאומי משרד הבריאות ומחלקות הספורט של ת"א, בת ים, לוד ורמת גן.
ד"ר הלה הדס, מנכ"לית אנוש: "עמותת אנוש הציבה מטרה להוביל שינוי גישה ותפישה במסגרות החברתיות המסייעות למתמודדים עם מגבלה נפשית להשתלב בחברה. כחלק משינוי זה כינסנו את כל הפעילות החברתית של אנוש תחת השם "בשותף". בשנים האחרונות אנו עושים מאמצים רבים לקדם אורח חיים בריא בקרב המתמודדים מתוך הבנה שקידום בריאות הגוף והנפש צריכים ללכת ביחד. מיזם הכדורסל מהווה ביטוי מעשי המחבר בין התובנות – נפש בריאה בגוף בריא תוך פעילות חברתית מהנה ואף תחרותית."
דניאל כהן קצאב, בן 24, קפטן קבוצת הכדורסל של תל אביב, מתמודד עם מגבלה נפשית המשתתף בטורניר: "אני חולם לעזור למתמודדים אחרים להגיע למקום שאני הגעתי אליו, אני גם חולם להמשיך בדרך הכדורסל וללמוד להיות מאמן. אם אני אוכל לשלב בין שני החלומות האלו – זה הדבר הכי טוב שאוכל לקוות לו".
קצת על אנוש: עמותת אנוש הוקמה ב-1978 במטרה לסייע למתמודדים עם מגבלה נפשית ולבני משפחותיהם. במהלך השנים פיתחה העמותה שירותי שיקום פורצי דרך, המבוססים על התאמה אישית ועל ערכי גישת ההחלמה. המאפשרים לאדם לחיות חיים מלאים ובעלי משמעות. כיום מפעילה אנוש למעלה מ-60 מרכזי שירות למתמודדים ומרכזי ייעוץ וסיוע לבני משפחה בכל רחבי הארץ. לעמותה כ-700 עובדים מקצועיים ומאות מתנדבים המספקים מענה בתחומי הדיור, התעסוקה, חברה ופנאי ויעוץ למשפחות. בתהליך השיקום מושם דגש על השתלבות המתמודד בסביבה שבה הוא חי ועובד, תוך התייחסות מקצועית לא רק אליו כפרט, אלא גם למשפחתו ולחברה הסובבת אותו. התהליך מעוצב כך שיעניק לאדם תחושת שייכות לקהילה, ביטחון ותקווה.