סטודנטים עם צרכים מיוחדים מהמכללה לכישורי חיים בתערוכה פורצת דרך, מלאה בצבע, דמיון ורגש
מערכת, 11/09/2016
במסגרת אירועי עשור להקמת המכללה לכישורי חיים, בה לומדים בוגרי החינוך המיוחד, תפתח בחודש ספטמבר בבית גבריאל תערוכת "צבעים של תקווה" בה יציגו הסטודנטים מהמכללה יצירות שנוצרו בשנים האחרונות גם בסגנון ה'ארט ברוט'. (16/09-16/10/2016)
במפגשים עם האמן והמורה לציור דוד נתיב, חבר קיבוץ אפיקים המתנדב כשלוש שנים במכללה והאמנים המתנדבים הנוספים, התברר כי לאחד הסטודנטים – ערן אמסלם, בנה של ירדנה אמסלם מייסדת המכללה, כישרון בתחום הציור, עבודותיו מאופיינות בצבעוניות מתפרצת בהרבה רגש המגיע ממעמקי הבטן ובשמחה עד כדי תחושת התעלות.
ירדנה אמסלם, מייסדת המכללה לכישורי חיים מספרת על התערוכה: "שיעורי האמנות הפכו אצלנו משיעורים של טיפול באמנות ויצירה למפגשים חווייתם יצירתיים ומרגשים. אומנות ה'ארט ברוט' שהסטודנטים יוצרים מרתקת וססגונית להפליא והמתבונן חש פרץ של רגשות הגורמת לו לתהות מה עומד מאחורי יוצר היצירה". עוד מוסיפה אמסלם שהיא מזמינה את כלל הציבור להגיע לתערוכה, שתהיה פתוחה חודש ימים בבית גבריאל ליהנות ולהיחשף אל יצירה רעננה ושונה באמנות ישראלית. "המכללה לכישורי חיים תציג הפעם לא אמנות קלאסית, כי אם אמנות ללא חוקים במסגרת התערוכה הראשונה בגליל של סגנון ה'ארט ברוט' המוצג בהצלחה בגלריות נחשבות ובמוזיאונים בכל רחבי העולם".
תערוכת "צבעים של תקווה" תפתח באירוע חגיגי בבית גבריאל, ליד צמח על חוף הכנרת, בתאריך ה-16 לספטמבר. יום שישי, בשעה 11:00 התערוכה פתוחה כל יום עד ה-16 לאוקטובר בין השעות 10:00-22:00. הכניסה חופשית. ההכנסות ממכירת הציורים ישמשו להמשך הפעילות האומנותית של המכללה לכישורי חיים.
עוד מידע על מכללת כישורי חיים
מכללת כישורי חיים באשדות יעקב (איחוד) נוסדה לפני 10 שנים ע"י ירדנה אמסלם לכבוד בנה ערן וחבריו בוגרי החינוך המיוחד.
המכללה מיועדת לצעירים בני 21 ואילך והוקמה במטרה להעניק שוויון הזדמנויות לבוגרי החינוך המיוחד. זו המכללה הראשונה שפרצה דרך בישראל, כבר לפני עשור, ואפשרה לצעירים המשך לימודים עיוניים כמו: קריאה, כתיבה, חשבון, ידיעת הארץ, התנדבות לצבא ובבית חולים פוריה, ושלל נושאים נוספים המאפשרים תעסוקה וכישורי חיים כדרך ליציאה לעצמאות, וכוללת גם עבודה קבועה במסעדות, חקלאות ואמנות במקומות עבודה קבועים ביישובי האזור במטרה לשילוב הצעירים בקהילה. במקביל, לומדים הסטודנטים החפצים בכך בקורסים אקדמאיים של מכללת כינרת הסמוכה. גם כיום שמה לעצמה המכללה לפרוץ דרכים חדשות לשילוב צעירים בוגרי החינוך המיוחד בחברה ובקהילה.